Sommarsemestra med familjen i Uppsala

Nu under sommaren vill många barnfamiljer resa på semester och hitta ett bra resmål som passar för de yngre i familjen. Ett resmål som brukar vara populärt för både stora och små är Uppsala, som erbjuder en stor mängd aktiviteter och spännande upplevelser. Uppsala är känd som en universitetsstad med ett aktivt friluftsliv och många kulturella och historiska utflyktsmål.

När du vistas i Uppsala med familjen på semestern behöver du boka ett bra boende som passar för hela familjen. Att välja Elite Hotell Uppsala är ett bra alternativ för att komma bort från vardagen ett tag. Hotellet har ett bra läge invid Uppsalas centralstation. Här kan du välja mellan ett stort antal rum och njuta av både bastu och gym.

Aktiviteter i Uppsala

I Uppsala finns ett stort antal aktiviteter som du kan ägna dig åt tillsammans med familjen. Här kan du vandra bland trädkronorna i Uppsalas höghöjdsbanor, vilket passar bra för barn och vuxna som gillar äventyr. Äventyrsbanan i Fjällnora erbjuder en slinga där du kan gå mellan olika stationer med hjälp av nät, hängbroar och linbanor. Denna spännande naturupplevelse har två nivåer och du kan ta hjälp av de välutbildade guider som finns på plats. Men för en lugnare aktivitet i Uppsala kan du tillsammans med familjen se på Uppsalas runstenar.

  • Förr i tiden använde nordborna runor som skrivtecken, och de är idag en bra källa till lärdomar om vår historia.
  • Under hela 1000-talet upprestes minnesstenar med inristade runor till åminnelse av döda familjemedlemmar.
  • I Uppland finns flest runstenar i hela världen, här kan du se över 1300 stycken.

Gamla Uppsala museum

För att lära barnen mer om historia och vikingar kan ni besöka Gamla Uppsala museum som är en av de mest värdefulla kulturmiljöerna i Skandinavien. Inom basutställningen hos museet kan du se unika originalfynd som gjorts i kungshögarna. Utställningen visar arkeologiska fynd från olika utgrävningar och ger information om hedniska gudar, ynglingakungarna, vikingatida offer och en krigisk järnålder.

Boka weekend i Uppsala

När du ska bo i Uppsala under en weekend med familjen är det klokt att boka ett bra boende i god tid. Uppsala har flera så kallade ”InfoPoints”, där du kan hämta användbara broschyrer och kartor. Denna form av turistserviceplats finns på flera ställen runt om i staden vilket ger dig möjlighet att som ny i Uppsala få hjälp oavsett var du befinner dig.

Kommunikationer i Uppsala

Uppsala har en kompakt stadskärna som är enkel att ta sig runt till fots. Om du väljer att boka in dig på Elite Hotel Uppsala får du fördelen att ha ett centralt boende, så att du snabbt kan ta dig till olika aktiviteter och upplevelser med familjen. Uppsala brukar kallas för en ”cykelstad”, då det här finns fler cyklar än invånare. Det är korta avstånd till allt inom stadskärnan vilket gör det enkelt att ta sig runt. Du kan hyra cyklar till hela familjen och ge dig ut på de välskötta cykelbanorna.

Det är enkelt att resa med kollektivtrafik i Uppsala, där busstrafiken är väl utbyggd. Bussarna körs på biogas. Du kan också resa inom Uppsala genom att ta taxi. De flesta av taxibilarna i staden är miljöbilar.