Därför ska du välja en gardinkappa

Ett hem blir både mysigt och hemtrevligare med gardiner. Material och färgval påverkar intrycket i hög grad. Hitta därför en gardin som går ihop med den övriga inredningen.

Gardiner kan verkligen lyfta ett rum och ge det en speciell känsla. Om du vill ta inredningen till nästa nivå ska du satsa på gardiner. I köket är en gardinkappa ett bra val. Fördelen med att ha en gardinkappa där är att den inte riskerar att bli lika smutsig som gardinlängder. Hitta en gardinkappa som matchar inredningsstilen du har för att få ett bra resultat. Ett tips för att lyfta gardinen i köket är att välja ut en hängande fönsterlampa och någon växt i liknande nyanser som gardinen. Det finns ett stort utbud av gardinkappor. Du kan hitta både mönstrade och enfärgade varianter. Om du gillar öljetter finns det många fina alternativ.

“Därför gäller det att ha koll på vad man ska tänka på när man väljer gardiner.” Läs mer här

Gardinkappa i badrum

Ett annat rum som gardinkappor gör sig bra i är badrum. Precis som i köket är det fördelaktigt att inte ha en gardin som når ända ner till golvet. I badrummet kan en gardinlängd lätt bli blöt. När du ska välja och sedan sätta upp en gardinkappa behöver du tänka på hur fönstret ser ut. Undvik att göra de vanliga misstagen många gör som exempelvis glömma att måtta. För att få bra resultat gäller det att alltid inreda med gardiner efter bostaden och fönsterna.