Renovera hemmet som pappa

Som pappa har du mycket att göra, där du behöver balansera arbets- och familjeliv. Småbarnsåren brukar upplevas som mest intensiva, med lite sömn och många behov som barnen behöver hjälp med. Även när barnen är större kan det gå åt mycket tid till att skjutsa dem till aktiviteter och hjälpa dem med läxorna. Då kan det vara bra att som pappa ta hjälp utifrån när det gäller större renoveringsprojekt i hemmet.

Du kan snabbt anlita hjälp för att slipa fiskbensparkett och fräscha upp andra golv i hemmet. Hos Parkettspecialisten får du hjälp med dammfri parkettslipning och golvslipning av alla sorters trägolv, som fiskbensparkett, lamellparkett och massiva trägolv. Med moderna maskiner som utför automatisk dammsugning vid golvslipningen slipper du som pappa lägga ner mycket tid på städning i efterhand.

Anlita firma för renovering

För att renoveringen ska utföras på ett så professionellt sätt som möjligt finns det ett antal saker du kan göra i förväg. Genom att ta in ett antal offerter från olika företag du är intresserad av kan du jämföra vilka tjänster du får för ett visst pris och se om det passar in i din budget. Om du låter företaget komma hem och inspektera ditt hus i förväg är det enklare att få en korrekt prisuppfattning.

Att tänka på när du renoverar

Det kan ta några dagar att slipa ett trägolv, men resultatet blir mycket vackert och förhöjer stämningen hemma. Med en sidenmatt yta på trägolvet kan du som pappa hålla barnkalas, dansa med barnen och umgås som familj. Tänk på:

  • Ett trägolv måste slipas på rätt sätt och kräver ett visst förarbete, där alla uppstickande spikar behöver tas bort för att inte fördärva slippappret.
  • Det finns en möjlighet att hyra en golvmaskin för att göra jobbet själv, men om det blir fel kan du behöva göra om hela jobbet.
  • Det kan därför vara säkrast att anlita en firma för att slipa trägolvet. På så vis får du ett garanterat bra resultat, samtidigt som du får mer tid över åt att vara pappa till barnen.

Renoveringar i hemmet

Som husägare kan du behöva renovera många delar av hemmet regelbundet, både för att höja trivseln i hemmet för din partner och dina barn, men också för att förebygga skador och problem. Väl genomförda renoveringar kan höja värdet på huset avsevärt, vilket är positivt om du längre fram planerar att sälja huset.

Om du har flyttat in i ett renoveringsobjekt kan det finnas många olika projekt som måste utföras i huset. Det kan drabbas av ett läckande tak, mögelangrepp och skorstenar som slutar fungera. När ett hus börjar bli ett par decennier gammalt brukar det behöva renoveras, då många års slitage sätter sina spår. Byggpraxis förändras också under åren och leder till att delar av huset måste uppgraderas för att behålla gällande standard kring säkerhet. Exempel på hur byggpraxis förändrats är runt torpargrunder och inredda källare, samt betongplattor på mark som saknar fuktskydd. För att som pappa kunna göra bra renoveringar för barnens skull behöver du först ta in en fackman som gör en korrekt bedömning kring vilka behov som finns i huset.