Så hittar du boende som ensamstående pappa

När du separerar och bor i Norrköping finns det hyreslägenheter att bo i. Välj en lägenhet i ett barnvänligt område som är välplanerad. Tänk även på att den inte ska vara för dyr.

Att separera eller skiljas är inte helt enkelt. Det är mycket som en separation för med sig. Du ska bland annat hitta ett nytt boende. I tider när både räntorna och bostadspriserna är höga kan det vara en bra idé att hyra en lägenhet. Om du nyligen separerat och letar boende finns det hyreslägenhet i Norrköping som du kan försöka få.

Välj en lämplig storlek på lägenheten

När du ska hitta en ny hyreslägenhet är det en bra idé att hitta ett boende som du trivs att vara själv i, men även med barnen. Det spelar en avgörande roll hur många barn du har och hur gamla de är när du ska välja boende. Om du har flera barn som är äldre kan en större lägenhet med många rum vara fördelaktigt. Är barnen små kan det däremot räcka med en mindre lägenhet där barnen delar rum.

Kolla upp hyran

Men det är inte bara lägenheten som ska vara bra. Var lägenheten ligger spelar en väldigt stor roll. Att den är belägen i närheten av antingen ditt jobb, skolan eller förskolan eller mamman till barnen kan ha betydelse. Det är ofta bra att satsa på ett område som är lugnt och barnvänligt. En stor fördel är det om det finns en lekplats i närheten av boendet. Om det inte är möjligt att bo i närheten av exempelvis skolan är det bra om det finns möjlighet att åka kollektivtrafik, speciellt om barnen är äldre och kan åka själva. När du väljer lägenhet är det också en god idé att tänka på hur hög hyran är och att det går ihop ekonomiskt. Det är många ensamstående varannan-vecka föräldrar som har svårt att få ekonomin att gå ihop.

Prioritera barnen

Det är inte lätt för någon inblandad att gå igenom en separation. Men att ha barnen varannan vecka är inte dåligt. Det är en boendeform som har visat sig vara mest fördelaktig för barn med separerade föräldrar. Det viktigaste är att du som pappa värnar om barnens bästa och alltid sätter dem i första rummet.