Så påverkas välmåendet hos män med håravfall

Håravfall är något som drabbar många män efter 30. Vissa tar det med en klackspark, men för andra innebär håravfallet känslor av förtvivlan, hopplöshet och till och med skam. Det gäller att se på situationen med öppna och ärliga ögon, för då finns det lösningar som faktiskt kan begränsa håravfallet – och förbättra din mentala hälsa.

Först kan det vara värt att påpeka två saker. Håravfall går inte att stoppa, men med rätt behandling av manligt håravfall kan du bromsa och i många fall få håret att växa tillbaka. Det kan ta tid.

Fokusera på verkliga lösningar

Mirakellösningar för håravfall har det alltid funnits gott om, tyvärr är de flesta inte särskilt effektiva. Detsamma gäller mirakelkurer för att gå ned i vikt. Det kan vara svårt att utröna vad som är bluff och vad som är seriösa lösningar som faktiskt kan åstadkomma resultat – speciellt när du mår dåligt.

Ett bra första steg i en sådan situation är att kontakta en seriös aktör som kan berätta vad som faktiskt gäller. Många kliniker erbjuder konsultation via videochatt, andra gör det ännu enklare med ett enkelt formulär. Kom ihåg att hår inte spelar någon roll för hälsan. Glöm heller inte att många kvinnor föredrar skalliga män – på riktigt. Expressen rapporterade om en undersökning som visade att skalliga män toppar kvinnors sökmotor-vanor:

”Med hjälp av statistik från sökmotorer har man också tagit reda på vilka kändismän utan hår som kvinnorna gillar mest, och här hittar vi bland andra prins William, Michael Jordan och Jason Statham”.

Vad kvinnor gillar och inte, behöver så klart inte vara en bidragande orsak till din mentala hälsa, men det kanske kan underlätta lite för dig som lider av ditt håravfall.